» KENNELN «
 
- Om oss
- Aktiviteter
 
- Kontakt
- Hitta till oss
 
 
 


Finnlidens kennel
är belägen i Norrbotten ca 4.5 mil väster om PITEÅ, i en liten by som heter Finnliden. Bakom husknuten har vi fina jaktmarker för småvilt. På kenneln finns förutom våra hundar, ett gäng fåglar av olika arter.

Vi som äger Finnlidens kennel heter Ulf Öhlund och Kristina Dahlberg. Vi har jagat, tränat och levt tillsammans med Engelsk Springer Spaniel sedan 1992 och har varit uppfödare av rasen sedan år 2000. Fr.o.m. 2002 finns även Engelsk Setter här på kenneln.

Ulf är den som till största del står för den praktiska jakten i familjen. Ulf har varit verksam inom SSRK Piteå-Sektionen som bla jakt-ansvarig för spaniel. Har arrangerat ett flertal spanieljakt- och viltspårsprov här i Norrbotten. Är utbildad som provledare inom SSRK. Även utbildad instruktör för stående fågelhundar och apportdomare. Han håller en del kurser åt SNFK men även privata.

Jag ”Kicki” är den som till största delen står för den dagliga ompysslingen av våra hundar. Har många års erfarenhet av både bruks- och jakthundar. Även jag är utbildad som provledare inom SSRK och har varit med om att anordna ett antal spanieljaktprov. Har genomfört delar av SKK:s uppfödarutbildning samt Springerklubbens specifika delar för engelsk springer spanielVåran målsättning är att föda upp sunda samarbetsvilliga rastypiska hundar som skall kunna användas till jakt, viltspår, utställning, bruks och sällskap.

En självklarhet för oss är givetvis att bara använda friska avelsdjur dvs. Hd ua
(A el. B höfter), ögonlysta ua, fucosidostestade fria eller efter fria föräldrar samt
CL (ceroid lipofuscinosei) fria i vår avel.

Våra valpköpare är i högsta grad viktiga för oss och vi hjälper självklart till med trimning, jaktträning mm.

Valp- och träningsträffar anordnar vi för våra valpköpare i första hand, men i mån av plats är övriga hundintresserade hjärtlig välkomna att träna med oss.

Så här bor vi:  Sommar i Finnliden - Vinter i Finnliden